PROGRAMARI LA TELEFON 0752135722

Indepartare Tatuaje Tehnologie Laser

Ce este tatuajul?

Tatuajul este un depozit de pigment sub piele, ce a fost implantat cu ajutorul unui aparat special.
Aparatul este dotat cu un varf ascutit care perofreaza pielea pentru a depune culoarea.
Pigmentii de tatuaj se impart in doua categorii, permanenti si semipermanenti, in functie de remanenta lor in piele.
Se categorisesc si in functie de natura lor in mai multe categorii: organici, anorganici, minerali sau hibrid.
Tatuajele se diferentiaza si prin adancimea la care au fost implantate in tesut, in functie de instrumentul folosit si modalitatea prin care au fost realizate. 

Cum se poate indeparta un tatuaj? 

La ora actuala exista numeroase tehnologii care promit rezultate incredibile pentru indepartarea tatuajelor.
Specialistii clinicii The Lash Room sunt specializati in mai multe tipuri de proceduri care indeparteaza tatuajele cosmetice in functie de natura tatuajului.
Procedura cea mai frecvent folosita in clinica noastra este un laser care livrează impulsuri foarte scurte, cu o eficiență extrem de crescută în îndepărtarea pigmenților ce alcatuiesc tatuajele cosmetice. 

Laserul folosit in clinica noastra face ca procedura de indepartare a tatuajelor sa fie una cu un disconfort minim pentru pacient, fara efecte secundare si cu o eficienta crescuta. Eficienta procedurii depinde si alti factori, considerand varsta clientului si tipul de piele, adancimea, tipul si compozitia de pigmenti ale tatuajului,

Siguranta procedurii este data de abilitatea laserului de a actiona strict asupra portiunii de piele tatuate, fara a afecta pielea din jur. Laserul foloseste un principiu numit foto-termoliza selectiva, care 

Fototermoliza selectivă este un principiu fizic de acțiune care este utilizat în aplicarea terapiilor laser și permite distrugerea selectivă a pigmentului prin generarea de căldură fără a deteriora zona înconjurătoare. 

La ce interval de timp se realizeaza sedintele de indepartare cu laser? 

Intre sedintele de tratament cu laser este necesar sa treaca un interval de 45 de zile, iar intre ultima sedinta de laser si o noua procedura de micropigmentare sau tatuare se recomanda un interval de minim 60 de zile. 

In ce consta procedura? 

Clinica The Lash Room este dotata cu versatil si revolutionar de eliminare a tatuajelor, avand incorporata tehnologia laserului Nd-YAG, care furnizeaza impulsuri de energie care farama particulele de pigment existente in piele, astfel incat acestea sa poata fi metabolizate si eliminate chiar de mecanismele specifice ale organismului nostru. Aceasta tehnologie laser asigura un numar redus de sedinte ale tratamentului de eliminare a tatuajelor, recuperare rapida, fara risc de aparitie a cicatricilor post-tratament. Cu ajutorul tehnologiei ND-Yag, pogmentul este distrus, fara a afecta tesuturile inconjuratoare.

Dupa tratament, incarcatea moleculelor de pigment cu energia laserului determina ca acesta sa fie fragmentat in bucati extrem de mici, pe care drenajul limfatic secundar si sistemul imunitar il elimina de la nivelul pielii. Aceasta modalitatea de distrugere a pigmentului este foarte eficienta si asigura rezultate superioare fata de alte tehnologii de indepartare a tatuajelor.

Cat dureaza procedura si in cat timp se vindeca? 

Durata procedurii propriu-zise este de 10-20 de minute, iar durata vindecarii pielii este de 3-5 zile, timp in care se poate aplica machiaj pe zona tratata.

De ce depinde eficienta tratamentului? 

Numarul sedintelor de tratament necesare pentru indepartarea totala a unui tatuaj depinde de mai multi factori, iar acestia sunt prezentati dupa cum urmeaza pentru ca dumneavoastra sa intelegeti diferentele majore intre pacienti, si imposibilitatea in care ne aflam ca si practicieni, de a estima numarul de sedinte necesar pentru fiecare caz particular.

TIPUL DE PIELE 

FACTORUL 1 

Dacă aveți de tratat o piele deschisa la culoare, beneficiile vor fi mai rapide, și va fi nevoie de cel mai mic numar de tratamente. Pacienții cu tonuri mai întunecate ale pielii trebuie tratați mai atent si trebuie tinut cont de faptul ca cu cat este pielea mai inchisa, cu atat o parte mai mare de energie laser este absorbita de melanina proprie, ramanand o cantitate mai mica de absorbit de catre pigmentul nedorit.

Prin urmare, sunt necesare mai multe vizite pentru cele mai bune rezultate de eliminare a tatuajelor.

AMPLASAREA TATUAJULUI PE CORR

FACTOR 2

Localizarea cernelii pe corp este un factor crucial. Zonele de pe corp care răspund cel mai bine sunt pieptul, gâtul și brațele superioare.

De ce contează atât de mult? Acestea sunt părțile corpului care primesc cel mai mult flux de sânge.

CULOAREA PIGMENTULUI

FACTOR 3

Culoarea cernelii din tatuaj este un factor major in calcularea tratamentelor de îndepărtare a tatuajelor.

Culorile mai închise răspund întotdeauna cel mai bine, în special cerneala neagră și roșu.

CANTITATEA SI DENSITATEA PIGMENTULUI, ARTIST AMATOR/PRO

FACTOR 4

Cantitatea de saturație din cerneală va avea un impact asupra numarului de sedinte necesar pentru extractia totala a cernelii.

Tatuajele vibrante și dense absorb fasciculul laser mult mai mult decât un tatuaj umbrit, cu densitate mică.

Densitatea mai mare de cerneală trebuie tratată mai mult, necesitând astfel mai multe tratamente.

Un tatuaj profesional va necesita mai multe tratamente decât unul de casă / amator.

Artistii de tatuaje injectează cerneala mult mai adânc în derm, cu o mână mult mai grea, pentru a produce opere de artă vibrante și puternic saturate. Calitatea cernelii este, de asemenea, mult mai mare.

Tatuajele de amatori sunt mult mai ușor de tratat, din motivele exact opuse. Cerneala se fixează mai sus pe piele, iar calitatea este scăzută.

CICATRIZAREA SI MODIFICARI ALE TESUTULUI

FACTOR 5

Procesul de tatuare poate provoca uneori cicatrici și modificari de țesut. Totul depinde de cât de agresiv a fost artistul când a injectat cerneala. Tatuajele care au cicatrici sau modificări ale țesuturilor pot necesita mai mule sedinte pentru a fi indepartate.

STRATURI SI ACOPERIRI

FACTOR 6

O acoperire este definită ca un tatuaj efectuat deasupra altuia pentru acoprire sau corectie.

Multi clienti care au avut regrete au parcurs această cale înainte de a lua în considerare chiar eliminarea laserului.

Aceste cazuri sunt adesea foarte puternic dense și saturate. Acest lucru se datorează faptului că noul tatuaj de acoperire trebuie să aibă dimensiuni mai mari pentru a o acoperi un tatuaj mai vechi.

Tatuajul mai nou conține, de asemenea, de două ori cantitatea de cerneală pentru a ascunde în mod eficient pe cel preexistent.

In aceste cazuri sunt necesare mai multe tratamente pentru îndepărtarea tatuajelor. Totul se reduce la cel mai important factor absolut - densitatea cernelii.

Tratamentul cu laser lasa cicatrici? 

Laserul ND-Yag functioneaza pe principiul de fototermoliza selectiva, permitand impulsului luminos sa distruga structurile tinta, fara a afecta tesuturile inconjuratoare. Imediat dupa procedura pielea este integra, nu prezinta prezinta rani deschise, fiind o procedura non invaziva, iar dupa vindecare nu va exista tesut cicatricial pe zona tratata. Pielea va reveni la forma sa initiala, doar mai luminoasa si fara pigmentul nedorit. 

Parul din sprancene este afectat de tratament? 

Nu, parul din sprancene nu cade si nu este indepartat in timpul procedurii de indepartare a tatuajului cu laserul ND-Yag. 

Laserul stimuleaza productia de colagen in zona tratata, regenerand astfel foliculii dormanzi. Acest mecanism iti poate oferi surpriza de a dobandi cateva fire de par in plus in urma procedurilor de indepartare a tatuajelor cu laser. 

Ingrijire post tratament? 

Imediat dupa tratament, se poate aplica gheata. Se recomanda antibiotic topic sub forma de unguent sau crema. Ingrijirea este necesara timp de 7-10 zile post-procedura.

De evitat: gratajul (scarpinarea) zonei tratate, daca apar vezicule sau cruste in suprafata este foarte important ca acestea să nu fie inlaturate, curatate cu produse abrazive pentru evitarea cicatrizarii defectuoase.
Recomandari: Pe tot parcursul tratamentului este necesara fotoprotectia pentru a evita hiperpigementarea, in special în cazul pacientilor cu pielea mai inchisa la culoare.

Cum stii ca ai nevoie de o indepartare cu laser?

Esti un bun candidat pentru procedura laser daca indeplinesti una sau mai multe din cerintele de mai jos.

 • Daca tatuajul tau are o forma sau o culoare nedorita
 • Daca ai mai mult de 4-5 ani de la ultima procedura si pigmentul este inca foarte vizibil
 • Daca coditele tatuajului tau se alungesc mult in jos
 • Daca sprancenele sunt apropiate si pigmentul este inca destul de vizibil in partea din fata
 • Daca tatuajul tau a capatat un ton deranjant de gri-albastrui sau rosu-portocaliu
 • Daca ai un tatuaj vechi intens si iti doresti o tehnica mai naturala
 • Daca tatuajul tau vechi este arcuit mult in afara zonei cu par
 • Daca ai avut parte de mai multe corectii si ti se pare ca ajungi din rau in mai rau, sau nu reusesti sa atingi standardul la care visezi

Testimoniale

 • "Multumesc mult pentru ca mi-ati redat increderea in mine. Uitasem cum arata fata mea fara cele doua dungi negre. Ii voi ramane recunoscatoare lui Adrian pentru sustinerea pe care mi-a oferit-o pe parcursul sedintelor si pentru rezultatele incredibile. 
  Mi-ati castigat respectul si aprecierea. Va voi recomanda tuturor!"
  Alexandra B.
  Constanta
 • "Mi-a fost foarte teama de laser pentru ca auzisem ca doare si exista riscul de cicatrici, insa am ramas impresionata de cat de simpla este procedura. Sunt atat de fericita ca am luat decizia sa imi scot acel tatuaj care ma frustra si ma complexa! Multumesc echipei The Lash Room pentru consiliere si pentru ca ati reusit sa ma scapati de acest tatuaj oribil."
  Diana S.
  Pitesti
 • "Multumesc mult pentru rezultatul obtinut. N-as fi sperat sa scap in 2 luni de aceste sprancene gresite, care m-au chinuit 3 ani. Ma bucur ca m-ati incurajat sa le indepartez si sa aleg calea corecta. M-am saturat de corectii gresite, care le faceau tot mai urate si mai negre. 
  Sunt foarte fericita si va multumesc mult!"
  Maria S.
  Bucuresti

Rezultate

phone-handsetclockchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram